Marianne Goth Kristensen

Jeg hedder Marianne og er 62 år gammel. Jeg er gift med Henrik på 6. år. Vi mødtes i 2008. Vi bor sammen med vores dejlige broholmer tæve Freya i Karlslunde på Sjælland.

Jeg stoppede med at arbejde i maj 2015 og er nu hjemmegående og har derfor tid til min nye hobby, nemlig vævning.

Og hvordan opstod så denne hobby. Jo ser du jeg fik en ny svigermor, som jeg mødte første gang i 2009. Første gang jeg besøgte hende i København, i hendes lejlighed, blev jeg mødt med den største væv jeg nogensinde har set. Den stod midt i hendes stue. Og det flotteste tørklæde var ved at blive vævet på væven. Jeg var helt solgt og det kriblede i fingrene og jeg vidste bare jeg måtte lære dette skønne håndværk.

Så efter en masse vævesnak med svigermor som i øvrigt hedder Tove Goth, anbefalede hun mig at købe en skaftevæv. 

I 2012 købte jeg min første klapvæv. Den havde 4 skafter og 6 tramper. Tove kom så hjem til mig og lærte mig at sætte væven op, og så var jeg i gang.

I 2015 blev klapvæven skiftet ud med en Lervad 7 skaftevæv, med 6 tramper og 6 skafter. Den var jeg helt vild glad for. 

August 2015 startede jeg på Kornloftets væveskole i Sorø for at tillære mig en masse omkring vævning. Og her har jeg efter 3 sæsoner lært en masse omkring vævning og fået en masse nye væve veninder og det er guld værd.

I foråret 2017  købte jeg så en ny brugt væv, Lervad 4 med 12 skafter og 12 tramper. Den er mit kæreste eje og der går mange timer ved den.

Håber du af ovenstående er blevet lidt klogere på hvem MGK design er.Vinker