Marianne Goth Kristensen

Jeg hedder Marianne og er 63 år gammel. Jeg er gift på 7. år. Bor sammen med min dejlige mand og vores dejlige broholmer tæve Freya i Karlslunde på Sjælland.

Jeg stoppede med at arbejde i maj 2015 og er nu hjemmegående og har derfor tid til mine nye hobbies, nemlig vævning, hjemmestrikkede karklude og løbbinding.

Men det hele startede faktisk i 2012 hvor jeg købte min første klapvæv, en Lervad 9. Den havde 4 skafter og 6 tramper. Jeg fik hjælp til at sætte den op, men desværre var der fejl i sølningen og jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle rette fejlen på det tidspunkt. Så jeg vævede et stykke stof med fejl, og fik lidt øvelse. Men fandt ikke rigtig tiden til det. Og hader at lave noget med fejl. Og væven stod bare der.

I efteråret 2013 besøgte jeg Glimåkra i Sverige og fik købt lidt garn og nogle vævebøger. Jeg besøgte væve museet der. 

I juli 2015 gik jeg på en tidlig pension. Købte en Lervad 7 med 6 skafter og 6 tramper og meldte mig til mit første vævekursus på Kornloftets væveskole i Sorø. Her går jeg stadig på 7. sæson. 

I foråret 2017  købte jeg så en ny brugt væv, Lervad 4 med 12 skafter og 12 tramper. Den er mit kæreste eje og der går mange timer ved den.

Og i november 2017 flyttede der en lille tangentvæv ind til mig Glimåkra Pysslingen med 4 skafter. Og den har endnu ikke stået stille på noget tidspunkt.

Og i Juni 2018 flyttede der atter en Lervad klapvæv nr 9 ind, med 6 skafter og 6 tramper. Den er ombygget af vævesnedkeren i Frederiksværk. 

Og i oktober 2018 kom endnu en Lervad væv nr. 7 med 6 skafter og 6 tramper, den skal erstatte klapvæven som jeg har solgt.

Februar 2018 meldte jeg mig til et kursus i løbbinding gennem LHF hvor Anne Birgitte Beyer var underviser. Havde allerede købt en af hendes bøger i efteråret 2017, så i min underbevidsthed vidste jeg, at denne hobby skulle jeg prøve på et eller andet tidspukt. Og jeg blev ikke skuffet. Så nu ved jeg hvad jeg skal lave hele sommeren, når jeg skal sidde i min have og nyde solen, så skal jeg lægge en nænsom tråd om en sjæl og skabe de sødeste kurve, cylinder, tasker, hvad jeg nu finder på. 

Håber du af ovenstående er blevet lidt klogere på hvem MGK design er.Vinker